İş sürekliliği yönetimi konusundaki bu standard, ISO 9001 Kalite yönetim sistemi üzerine inşa edilmiş olmakla birlikte kesintiye neden olan ihlal olayları ortaya çıktığında, söz konusu ihlal olayına karşı korunmak, ihlal olayının tekrar meydana gelme olasılığını azaltmak, ihlal olayına karşı hazırlıklı olmak ve ihlal olayında gerekli kurtarma işlemini yapmak üzere yazılı bir yönetim sistemini planlamak, kurmak, gerçekleştirmek, işletmek, izlemek, gözden geçirmek, sürdürmek ve sürekli olarak iyileştirmek amacıyla gereksinimleri kapsar.
Bu standardda belirtilen gereksinimler genel niteliktedir ve türüne, büyüklüğüne ve yapısına bakılmaksızın tüm kuruluşlara veya kuruluşların bölümlerine uygulanması amacıyla tasarlanmıştır. Bahsedilen gereksinimlerin uygulama kapsamı, kuruluşun işletim ortamına ve karmaşıklığına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Kendi ihtiyaçlarına uygun olan ve ilgili taraflarının gereksinimlerini karşılayan bir İSYS’yi tasarlamak isteyen kuruluşlar dışında, İş Sürekliliği Yönetim Sistemi (İSYS)nde tek tip bir yapının zorunlu tutulması bu standardda düşünülmemiştir. Söz konusu ihtiyaçlar; yasal ve düzenleyici gereksinimlere, kuruluş ve sanayi gereksinimlerine, ürün ve hizmetlere, kullanılan süreçlere, kuruluşun büyüklüğüne ve yapısına ve ilgili tarafların gereksinimlerine göre şekillenir.
Bu standard, aşağıdaki hususları yerine getirmek isteyen her tür ve büyüklükteki kuruluşa uygulanabilir:
- İSYS kurmak, gerçekleştirmek, sürdürmek ve iyileştirmek,
- Belirtilen iş sürekliliği politikasına uyumluluğu temin etmek,
- Başka yönetim sistemlerine uyumluluğu göstermek,
- Akredite olmuş üçüncü bir taraf sertifikasyon kuruluşu tarafından kendi İSYS ’nin sertifikasyonunu / tescili istemek,
- Bu standarda uyumlu olma kararını vermek ve uyumluluk beyanında bulunmak.
- Bu standard, kuruluşun kendi iş sürekliliği ihtiyaçları karşılama ve yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki yeteneğini belirlemede kullanılabilir.
Şirketimiz ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi kalite yönetim sistemi için gerekli olan kılavuzluk rehberlik çalışmaların yürütülmesi için yardımcı olmaktan onur duyar. Firmamızın gönderdiği teklif onaylandıktan sonra firmanızın süreçlere bağlı boşluk analiz ve saha çalışması gerçekleştirilir.
Yasal mevzuat ve yönetmelik taraması yasal uygunluğu gözden gerçekleştirilir. Müşteri istekleri değerlendirilir Kuruluşun kapsamı belirlenir. Bu kapsam doğrultusunda süreç risk analizi gerçekleştirilir. Kuruluşunuzun mevcut durumu analiz edilir. Şirket yönetimine rapor olarak sunulur.
Kuruşunuza uygun yapı planlanır ve kurulmasını sağlanır. Kurulan yapın uygunluğunu belirli aralıklar denetlenir. Süreç risk analizinde gözden geçilir. Durum üst yönetime raporlanır. Gerekli düzeltmelerin yapılması sağlanır. Kuruluşun sisteminin, kurulduğundan emin olunduktan sonra Kuruluşunuzun seçtiği Belgelendirme firmasından denetim işlemin gerçekleşmesi beklenir.